4 Şubat 2013 Pazartesi

Çatı Katı #11




İndirmek için: http://archive.org/download/CatiKati1_141/cati11.mp3
Mixcloud linki: http://www.mixcloud.com/catikati/cat-kat-11
  1. Do Make Say Think - White Light of [& Yet & Yet 2002]
  2. Songs of Green Pheasant - Deaf Sarah [Soft Wounds 2012]
  3. Low & Dirty Three - Invitation Day [In the Fishtank 7 2001]
  4. Ida - The Love Below [Lovers Prayers 2008]
  5. Gregor Samsa - Untitled [27:36 2003]
  6. Jesu - Broken Home [Ascension 2011]
  7. Rangda - Sarcophagi [False Flag 2010]
  8. Nico Muhly - Drones & Viola - Part I (Material in D) [Drones 2012]
  9. Max Richter - Maria, The Poet (1913) [Memoryhouse 2002]
  10. Thee Silver Mountain Reveries - There's a River in the Valley Made of Melting Snow [Pretty Little Lightning Paw 2004]
Kanada bağımsız müzik sahnesinin medar-ı iftiharlarından Do Make Say Think, geçtiğimiz sene Constellation plak şirketinin 15. yılı etkinliklerinde Paris, Münih, Bern ve Viyana'da yine Constellation'a bağlı birçok önemli grup ve müzisyenle konserler verdi. Grup aynı zamanda geçtiğimiz Kasım ayında All Tomorrow Parties festivalinin "Don't Look Back" serisi kapsamında Londra'da, efsane albümleri "Goodbye Enemy Airship The Landlord is Dead"i baştan sona çaldı.

Sheffield'lı müzisyen Duncan Sumpner, projesi Songs of Green Pheasant'ın müziğini, sıcak melodiler içeren bir psychedelic folk olarak tanımlıyor.

1999'da Konkurrent'in daveti üzerine Low ve Dirty Three, In the Fishtank serisinin 7. kaydını ertesi yıl gerçekleştirdiler ve albüm 2001'de yayınlandı.

Brooklyn'li grup Ida'da başı Elizabeth Mitchell ve Daniel Littleton çekiyor. 1991'den beri yayınladıkları birçok LP ve birkaç canlı kayıt var. Grup, Low, Tara Jane O'Neil, Rachels, Karate, Cat Power, Broadcast, Mark Eitzel gibi önemli isimlerle birlikte çalıştı ve konserler verdi.

Gregor Samsa'nın müziği post rock olarak nitelense de, müzikleri shoegaze ve slowcore öğeleri de içeriyor. 27:36, onların isimsiz üç şarkıya yer verdikleri ikinci EP'leri.

Jesu, Godflesh'in son albümü Hymns'teki son şarkının adıydı. Justin Broadrick yoluna 2003'ten beri bu adla devam ediyor. Oldukça üretken olan müzisyen, her yıl mutlaka bir kayıt yayınlıyor. Jesu ile drone ve ambient öğelerle bezeli bir müzik yapan Broadrick'in daha elektronik müzik merkezli "Pale Sketcher" adlı bir projesi daha var.

Gitarist Richard Bishop (Sun City Girls), Ben Chesny (Six Organs of Admittance, Comets on Fire) ve davulcu Chris Corsano'nun kurduğu Rangda'nın ilk albümü False Flag 2010'da yayınlanmıştı ve oldukça kaotik, gürültülü, derinlikli parçalar içeriyordu.

Nico Muhly, kendi müzik çalışmalarının dışında Antony and the Johnsons, Grizzly Bear gibi birçok önemli grup ve müzisyenle de çalıştı, ayrıca film ve opera müzikleri de yazdı. Çalışmalarını, yakın arkadaşları Valgeir Sigurðsson ve Ben Frost'la birlikte 2006'da kurdukları plak şirketi/kolektif "Bedroom Community"den yayınlıyor.

Piyanist, besteci, prodüktor Max Richter, Edinburgh Üniversitesi ve The Royal Academy of Music'de piyano ve kompozisyon üzerine çalıştı. Üniversite hayatından sonra, Piano Circus adlı grubun kurucularından oldu, burada da modern klasik müzik çalışmaları yaptı. Richter'in 2002'den beri yayınladığı 6 LP ve birçok film müziği var. Müzisyen aynı zamanda Vashti Bunyan'ın 2005 albümü "Lookaftering"in prodüktörlüğünü yaptı. Müziğinin yoğun bir sinematik etkisi var.

Kanada'nın ve Constellation plak şirketinin bir başka medar-ı iftiharı Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, birçok farklı adla (A Silver Mt. Zion, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band, Thee Silver Mountain Reveries) birçok önemli işe imza attılar. Gruptan Efrim Menuck, Sphie Trudeau ve Thierry Amar efsane grup Godspeed You! Black Emperor'un da demirbaşlarından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder