11 Şubat 2013 Pazartesi

Çatı Katı #12

Ama Arkadaşlar İyidir



İndirmek için: http://archive.org/download/CatiKati1_141/cati12.mp3
Mixcloud linki: http://www.mixcloud.com/catikati/cat-kat-12

  1. Camera Obscura - I Need All The Friends I Can Get [Let's Get Out of This Country 2006]
  2. The Beatles - With a Little Help From My Friends [Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 1967]
  3. Angelo Badalamenti - Best Friends [Twin Peaks: Fire Walk with Me OST 1992]
  4. Bill Callahan - My Friend [Sometimes I Wish We were and Eagle 2009]
  5. Kesmeşeker - Konya'dan Hindistan'dan [İçinde İçindekiler Vardır 1999]
  6. Julie Doiron - Me and My Friend [Woke Myself Up 2007]
  7. Titus Andronicus - To Old Friends and New [The Monitor 2010]
  8. Patricia Barber - Call Me [Live: A Fortnight in France 2004]
  9. Johnny Cash - I See a Darkness [American III: Solitary Man 2000]
  10. Morrissey - Hold on to Your Friends [Vauxhall and I 1994]
Glasgow'lu indie pop grubu Camera Obscura, 1996'da kuruldu ve kurulduğundan bu yana dört uzun çalar yayınladı. İlk albümleri "Biggest Blue Hi Fi"nin prodüktörlüğünü Belle and Sebastian'dan Stuart Murdoch üstlendi, ve grup John Peel tarafından da desteklendi.

With a Little Help From My Friends'i Paul McCartney (ki şarkının çoğu ona ait) ve John Lennon, Ringo Starr için yazdılar ve şarkıyı da Ringo Starr seslendirdi.

Best Friends, David Lynch ve David Slusser tarafından yazıldı. Twin Peaks'te Laura Palmer ve Donna Hayward saf, samimi bir arkadaşlığa sahiptiler.

90'ların başından beri Smog adıyla müzik yapan Bill Callahan, 2007'den beri kendi adıyla albümler yayınlıyor. Yayınladığı son iki albüm, "Sometimes I Wish We were and Eagle" ve "Apocalypse" oldukça olumlu eleştiriler aldı.

Kadıköy sound'un usta müzisyenleri 20 yılı aşkın müzik hayatlarında, "dipten ve derinden" mahallelere, evlere, sevenlerinin kalplerine yayıldılar, yayıldıkça daha da çaldılar, belki çok çok çoğalamadılar ama hep tutunacak bir arkadaş oldular.

Yola Eric's Trip'le başlayıp Broken Girl olarak devam eden, uzun zamandır kendi adıyla albümler yayınlayan Julie Doiron, sıcak, huzurlu, buruk şarkılarıyla, sade ve etkileyici vokaliyle tanınıyor.

The Monitor, Titus Andronicus'un 2010'da yayınladığı, müzik medyası tarafından oldukça başarılı bulunan ikinci albümü. To Old Friends and New, hayatın acımasızlığını, bir birlikteliği ve ayrılığı anlatıyor.

Amerikalı caz piyanisti, şarkıcı-şarkı yazarı Patricia Barber, kendi parçalarının dışında caz standartlarını, klasik pop ve rock parçalarını da yorumluyor.

Efsane sanatçı Johnny Cash'in yorumladığı I See a Darkness, bir Bonnie 'Prince' Billy şarkısı. Aynı zamanda şarkıda vokallerde de Johnny Cash'e o eşlik ediyor.

Vauxhall and I Morrissey'in en başarılı albümlerinden. Müzisyen bu albümden önce üç yakın arkadaşını kaybetmiş ve bu da albümde önemli bir etki yaratmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder