18 Şubat 2013 Pazartesi

Çatı Katı #13
















Fotoğraf: Terra Incognita, SHA-1

İndirmek için: http://archive.org/download/CatiKati1_141/cati13.mp3
Mixcloud linki: http://www.mixcloud.com/catikati/cat-kat-13
  1. Swans - The Seer Returns [The Seer 2012]
  2. Haossaa - SBGBÜ [Haossaa 2011]
  3. U.S. Christmas - In the Light of All Time [Eat the Low Dogs 2008]
  4. The Dead Science - Make Mine Marvel [Villainaire 2008]
  5. Earth - Land of Some Other Order [Hex: or Printing in the Infernal Method 2005]
  6. Liars - The Wrong Coat for You Mt. Heart Attack [Drum's Not Dead 2006]
  7. Elizabeth Anka Vajagic - Why [Stand with the Stillness of This Day 2004]
  8. The 3rd and the Mortal - Sort of Invisible [In This Room 1997]
  9. Bardo Pond - Walking Clouds [On the Ellipse 2003]
  10. Labradford - and Jonathan Morken. Photo provided by [E Luxo So 1999]
  11. Grouper - Vital [The Man Who Died in His Boat 2013]
Michael Gira'nın liderliğini yaptığı Swans 1997'de dağıldıktan sonra 2010'da tekrar biraraya geldi ve biri 2010'da, diğeri de geçen sene olmak üzere iki albüm yayınladı. The Seer geçtiğimiz senenin en başarılı bulunan albümlerindendi. Swans 7 Nisan'da İstanbul'da bir konser verecek.

Haossaa bir dolu konser verdi, 2011'de Peyote Müzik'ten bir de albümü çıktı. Türkiye'nin gelecek vaadeden iyi noise gruplarından biriydi. Geçen sene bu zamanlar bitti.

Neurosis'in elemanlarının sahibi olduğu Neurot plak şirketinden albümlerini yayınlayan U.S. Christmas, space, sludge, psychedelic gibi nitelemelerle anılan bir grup.

Seattle'lı üçlü The Dead Science, farklı müzikal öğeleri birarada kullanarak deneysel sularda yoluna devam ediyor.

İki farklı dönemi olan Earth, eskiden bolca reverb ve feedback ile daha metale yakın bir drone yapıyordu, son on yıldır ise rock sound'una daha yakın işler çıkarıyor.

"The Wrong Coat for You Mt. Heart Attack", albümünlerinde sürekli farklı şeyler deneyen Liars'ın üçüncü albümü "Drum's Not Dead"de yer alıyor. Bu albüm, Liars'ın en başarılı albümlerinden biri.

Montreal'li müzisyen Elizabeth Anka Vajagic, karanlık şarkılara ve etikeyici bir sese sahip. 2005'teki "Nostalgia / Pain" EP'sinden bu yana yayınlanmış herhangi bir çalışması yok.

90'ların başında yola Doom Metal'le başlayan The 3rd and the Mortal'ın müziği, zaman içinde ambient, caz, folk, electronica gibi türlerle etkileşim içinde değişti. Son olarak 2005'te "Project Bluebook: Decade of Endeavour" adlı bir toplama albüm yayınladılar ve burada iki yeni şarkıya yer verdiler.

Bardo Pond bulutların üstünde bir müzik yapıyor, space, psychedelic, drone gibi etiketlerle anılıyor.

1991'de kurulan Labradford 2001'e kadar altı uzun çalar yayınladı. Resmi olarak dağılmamış olsalar da, grup elemanları o zamandan beri başka projelerle ilgileniyor.

Grouper, Portland'lı müzisyen Liz Harris'in sahne ismi. Harris, geçtiğimiz sene Tiny Vipers'ın Jessy Fortino'suyla Mirroring adı altında, "Foreign Body" adlı bir albüm yapmıştı. "The Man Who Died in His Boat" onun geçen ay yayınlanan son albümü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder